top of page
speelman logo zonder achtergrond uigesne

De giscorrectie (+16)
in samenwerking met Bad van Marie 

Trailer "De Giscorrectie" (16+)

 

 

In een alfabetische lijst van ± 2000 studierichtingen vinden we ergens halverwege de G: Grieks-Moderne Talen, Grieks-Wetenschappen, Grieks-Wiskunde, Grime, Groendecoratie, Grootkeuken, Grootkeukenhulp.   

Welke richting ga je uit?  Wat kan je?  Wat wil je? Waar zit je talent?  Waarin zit er toekomst? In grime? Of in Grieks-Wiskunde of eerder in grootkeuken? Of moet ik gewoon doen waar ik zin in heb? Maar vind je dat dan terug?  Of wordt het gissen?  

 

De leerlingen wordt verteld dat ze een doodgewone stage-les zullen krijgen. Wat ze echter niet weten is dat ze op een fictieve rollercoaster van emoties stappen die nog lang zal nazinderen – zo bleek uit de eerste voorstellingen. In deze voorstelling speelt zich in realtime een cruciaal moment af in het leven van een jonge stagiaire-leerkracht, die tijdens deze belangrijke examen-les de bal volledig misslaat. Achteraan in de klas zit haar examinator, meedogenloos streng, die haar steeds meer het vuur aan de schenen legt. 

 

Deze voorstelling  toont het parcours van enkele mensen op zoek naar hun talenten. Ze gaat over de beperkingen in ieder van ons. Over het omhelzen, aanvaarden en loslaten ervan. We richten ons met dit thema op een publiek van de 3de graad middelbaar omdat deze mensen voor een belangrijke keuze in hun leven staan: binnenkort zullen ze beslissen of ze gaan werken of gaan verder studeren, welke richting ze uitwillen met hun leven.  

 

CREDITS

 Regie: Peter Boelens (Bad van Marie) 

Spel:  Stan Reekmans (Speelman)  en Marika Matthijs 

 

 

De Ursus adulans ad dormiendum - vrij vertaald de Knuffelbeer - bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic. 

Maar voor het overgrote deel (95%) uit … pluche! 

 

Getuigenissen van extreem jonge mensen, vertellen over gevoelens van geborgenheid, troost, veiligheid en ja, zelfs liefde voor deze samenstelling van stof, draad en… pluche! 

Deze grote groepen individuen komen, van over heel de wereld, met verhalen die zelfs onze meest geharde wetenschappers tot tranen toe bewegen. 

 

Zou het mogelijk zijn dat een exacte combinatie van deze drie materies (stof, draad en… pluche) een bepaalde chemische reactie teweegbrengt, waardoor het geheel van deze massa’s tot een zekere levensvatbaarheid wordt gebracht? 

 

Met andere woorden… Leven ze??? 

 

Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt haar publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Die knuffels brengen ze mee naar de voorstelling en lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap. Nà de voorstelling krijgen de peuters en kleuters hun knuffel uiteraard ongehavend terug, al zullen ze hem nét ietwat anders bekijken.‘Pluche’ is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap, bescherming… maar vooral over fantasie, veel fantasie!

 

Concept, regie en muziek:Stan Reekmans 

Spel:Stan Reekmans en Tineke Caels 

Spelcoach:An Hackselmans 

Poppenspelcoach:Willem Verheyden 

Video/installatie:Gert-Jan Biasino 

Licht & Geluid:Alexander Coppenolle 

Realisatie decor:Martijn Megens 

Met dank aan:CC Brasschaat, Tutti Fratelli, CC Palethe Overpelt, Rataplan  

Borgerhout, deStudio Antwerpen 

Pluche 

 Een Humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment.

Voor kleine knuffelaars en en hun Pluche vrienden.

pluche3_A2_3mmafloop-klein kopie.jpg

Trailer Pluche (3+)

bottom of page